Noget er gået skævt i den danske flygtningedebat


Hele pseudodiskussionen går på, at man er utilfredse med de flygtningekvoter, som bliver tildelt os og forsøger at skamride den kamelpukkel, hvor nogen løgnagtigt påstår, at flygtningene vælger at søge mod rige vesteuropæiske lande og ikke til nærområderne.

Faktum er, som Hans Rosling illustrerer med æbler og tørre tal, at den debat bygger på løgn og at langt den overvejende del af Syriens 20 millioner mennesker, nemlig 8 millioner er fordrevet internt i landet, og at yderligere 4 millioner er flygtet til nabolandene. De sidste 8 millioner er ikke flygtet.

Således er 60% af befolkningen på flugt, svarende til cirka 12 millioner mennesker. Af dem er kun 250.000 kommet til Europa. Dvs. 2%! Af de 2% har Danmark forpligtet sig til at tage en lillebitte andel. Det er den virkelighed, vi taler om! Danmark har i perioden 1. januar 2012 til 1. september 2014 modtaget 5.935 syriske flygtninge. 5935 ud af 12.000.000. Det vil sige 0.049% af den samlede syriske flygtningestrøm.

Danmark tog samlet i hele 2014 imod 14.815 asylansøgere fra hele verden. Det højeste antal i over 20 år, men stadig langt lavere end vores nærmeste naboer.

http://aktuelltfokus.se/har-krossar-den-svenska-professorn-den-danska-journalistens-varldsbild-i-direktsand-tv/#comment-1725

I modsætning til dette står en gruppe, som af Jørgen Dragsdahl meget rammende beskrives som en politisk sekt, som kolporterer et sammenrend af beskyldninger mod en udefinerbar klump, som man kalder pladderhumanister, venstrefløj, politikensegment, læsere af – og journalister for ‘Information’, politikeren Zenia Stampe og partiet Det Radikale Venstre – trods det, at denne ‘gruppe’ med al overvejende sandsynlighed ikke er en sådan homogen kommunistforherligende masse af modellervoks, som man gerne vil fremstille det som.

Præcis det samme som når pseudohistorikeren Bent Blüdnikow skriver, at avisen Information stod på de kommunistiske undertrykkeres side på trods af, at der ikke er hold i virkelighedens historiske fakta for en sådan beskyldning.

Når man i Jyllandsposten læser om, at det er nemt at puste sig op og være “moralsk overlegen”, så har man hos Jyllandsposten misforstået eller helt bevidst valgt at fordreje problemstillingen. Det er ikke et spørgsmål om, at være ond eller god, som Jyllandsposten forsøger at kolportere. Det er et spørgsmål om at forholde sig til fakta om virkeligheden frem for at dyrke uvidenhed og ignorance. Og præcis her er det et spørgsmål om at være et uddannet menneske frem for ignorant. Ikke ‘good vs. evil’. Den dikotomi må I hjertens gerne beholde ude til højre.

http://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE7996286/Respekt-i-debatten/

Advertisements

1 Comment

  1. ledrakenoir says:

    Præcist skitseret her – de diskussioner der kører på diverse netfora er så for at sige det direkte “latterlige useriøse” – disse “debattører” er selvlysende af flashet fra de neon-reklamer som de blever manipuleret af – for det er en ren floskelargumentation der foregår – i scenesat fra politiske interesser – bedrøveligt at en så stor procentdel af danskere tilsyneladende ikke kan tænke selv og i den grad lader sig manipulerer me.

    Jyllands Posten har historist set altid været sorte som kul – hvis man gav sig tiden (hvilket jeg gjorde for nogle år tilbage) og gennemgår avisens ledere samt deres skiftende kronikredaktørers skriverier så vil det stå soleklart aaaaaat JP blandt andet støttede Hitler helt frem til april 1940 – støttede Joseph McCarthy i USA i 1950erne (i følge denne skulle selv Ronald Reagan udlukkes fra offentlige embeder fordi han var på McCartneys kommunistliste sammen med tusinder af andre – JP støttede ihærdig det sydafrikanske apartheidstyre og fandt dette nødvendigt da de sorte jo ikke var rigtige mennesker – selvfølgelig har de altid stættet staten Israels ledelse modsat PLO gennem tiderne – selvom både de senere stiftere af både PLO og Israel stod på Folkeforbundets terrorliste, øverst – de søgte at oparbejde en stemning mod homoseksualitet i sen 60erne via deres kronik redaktør Jesper Langballe – der er masser af andre eksempler, de kan ikke søges i JP’s egne arkiver af menigmand – tak og lov for arkivet på Uni Aarhus, der kan alle disse eksempler findes.

    Lige nu er det politiske og journalistiske miljø lig med alt alt for mange lighedspunkter med miljøet syd for grænsen i 1930erne – det er frygtelig overvære denne ligegyldighed for facts fra dem der bliver manipuleret så tydeligt – når manipulatøren har magten så vil disse “spøgelsessoldater” kunne kikke i vejviseren efter deres ytringsfrihed.

    Best wishes for you and yours… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: