Er Sverige Nordens syge mand?


Tilsyneladende ifølge Pia Kjærsgaard, som her trækker to svenske ‘censur’-sager frem:

Citerer Niels Ipsen: “SVT er i samarbejde med Astrid Lindgrens arvinger blevet enige om at modernisere en TV version af Pippi langstrømpe – I øvrigt i tråd med forfatterens egne synspunkter, imens hun var i live. Såvidt jeg ved, er det en helt privat beslutning og der har ikke været nogen censurerende myndighed indover.

Forlaget Bonnier har valgt at trække Grethe Dirckinck-Holmfelds bog ”Vil du være min kæreste” tilbage fra det svenske marked pga. af sexistiske udsagn. Bonnier er et privat forlag, som arbejder ud fra rene forretningsmæssige principper, hvilket vel er deres ret i et kapitalistisk samfund. Har ikke hørt om, at nogen censurerende myndighed har været indblandet.

Er det iøvrigt ikke Pia Kjærsgaard, som mener, at det er en skandale, at Ole Bornedal har en kosex scene med i 1864?
Sådan er der så meget.”

Til sammenligning kan man jo sidde og krumme tæer over, at DR igen igen igen viser ‘Styrmand Karlsen’ i primetime med dens både racistiske og umådeligt indskrænkede fremstilling af afrikanere som menneskeædende undermennesker. Hallo, vi skriver 2014, for satan da!

Hvad angår Astrid Lindgren, så sagde hun selv tilbage i 1970: “Spiksäkert är att jag inte skulle ha gjort Pippis pappa till negerkung! En vit kille som kommer till Söderhavet och sätter på sig bambukjol[!]” http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article5085004.ece
http://politik.tv2.dk/2014-10-30-sverige-er-nordens-syge-mand

Jeg har min daglige gang i Sverige (arbejder i Malmö og bor i København) og oplever på mange punkter landet som værende betydeligt mindre indskrænket og lukket end Danmark. Også når det gælder den offentlige debat.

Så mon ikke Pia Kjærsgaard er Nordens syge kvinde, så? Hvis vi skal følge hendes egne depraverede logiske fejlslutninger, såsom at private virksomheders beslutninger pludselig kan blive til et anliggende, som handler om at udelukke 800.000 svenskere, som har stemt på et bestemt parti (Sverigedemokraterna), som Pia Kjærsgaard tilsyneladende har forelsket sig i. Med ‘Sverigedemokraternas’ velbelyste historik in mente kan det jo ikke undre noget menneske, at lige præcis Pia Kjærsgaard synes så glad for dem. Og hendes reference til, om man ikke skulle brænde Grethe Dirckinck-Holmfelds bog på Sergels Torg klinger noget hult med tanke på ‘Sverigedemokraternas’ fremtoning i den svenske offentlighed:

http://expo.se/2014/har-stadar-sd-halmstads-toppnamn-med-hakkorsarmbindel_6620.html

Dertil skal også nævnes, at Pia Kjærsgaards retoriske krumspring ‘svenskerne’ ikke har samme effekt, som ‘danskerne’ har i Danmark, da to tredjedele af de svenske vælgere er modstandere af, at man skal samarbejde med SD i ‘Riksdagen’. <– Så hvem er ‘svenskerne’, Pia Kjærsgaard?

Advertisements

2 Comments

 1. ledrakenoir says:

  Ay hvor jeg savner den gang inden de tossede politiske korrekte på den ene side sammen med de fremmede-skræmte på den anden side overtog den offentlige mening – savner den gang hvor man kunne kunne gå sammen med sin “modsat hvid” farvede kollega og når han så tog fat i ens jakkeærme for at fortælle noget udbrød “Lad være med at sætte sorte pletter på mit ærme” hvortil han straks med et stort grin retunerede “Smut nu ud og få lidt sol” – forbi vi begge vidste at vi respekterede hinanden seriøst og kunne drille hinanden godmodigt uden at skulle slå op i en bog for at vide om man nu kunne sige så’n – ordet “humor” er et voldtaget ord nu til dags – bliver brugt som undskyldning for at genere mennesker i ytringsfrihedens navn. :-/

  I øvrigt så får mange af de +25% der støtter Pia Kjærsgaard sig ganske givet en artig overraskelse hvis hun eller Tulle får magt som de har agt – så kan de være ganske sikre på at deres ytringsfrihed er pist borte – i øvrigt så er “1864” uacceptabel for Pia og DF, fordi den ikke tegner det historiske billede af Danmark som de ønsker – er helt på linie med Carsten Jensen i hans anmeldelse af de politiske dæmoner der ligger under fiaskoen den gang og som ligger “skjult” under den politiske virkelighed (læs miljø) i dagens Danmark – en skam jeg ikke er religøs så ville jeg sige “Gud bevare Danmark”… 🙂

  Tilbage til Sverige havde jeg nær sagt – fuldstændig enig, svenskerne er mere levende og visse danskernes skringre karaktermord – fortæller mere om skrighalsene end om svenskerne… 🙂

 2. Hótigris says:

  Kalder selv mine to bedste venner for Kamelhyrden og Lamahyrden hhv. De kalder så mig for Køter, Sugardaddy, m. m. Jeg savner også den tid, hvor humor var godmodig og hvor man kunne sige de værste ting om hinanden i al venskabelighed. Den tid synes forsvundet ind i narcissistisk og næsten autistisk lineære sociale kompetencer eller mangel på samme!

  Det så være sagt, så er det godt nok et tegn på underfrankeret intelligensniveau, når nogen sammenligner ‘censur’-sagerne fra Sverige med DDR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: