Tredeling af magten?


Det første af nedenstående citater er et gennemført absurd fallacy-argument på så mange niveauer, så man fristes til at sige, at det også afspejler en gennemgribende idioti hos afsenderen. Det er desværre blevet et viralt meme, som så ofte ses gentaget, hver eneste gang der i pressen skrives om noget, som man kan forarges over.

Det næste citat er næsten ligeså slemt. At, man skulle tage mere hensyn til bødlerne end ofrene i det danske retssamfund, er ikke blot et fallacy-argument, som ikke har noget som helst fundament i virkeligheden; det er også et grotesk eksempel på, at almindelig medmenneskelighed og etik bortfalder til fordel for forargelse og vrede. Man kan, som en anden gjorde, med rette spørge om, hvordan man måler retfærdighedssans?

Citat 1: “Vi har efterhånden en “perlerække” af dybt kriminelle forbrydere af udenlandsk herkomst på såkaldt “tålt ophold”, og det er simpelthen på tide, at der sendes et klart signal fra domstolene om, at der er grænser for, hvad vi vil acceptere. Hvordan, der kan herske uenighed om det, har jeg lidt svært ved at forstå. Konsekvens er jo efterhånden et ukendt begreb, og de importerede forbrydere lèr os lige op i ansigtet.”

Citat 2: “Der er en ting, jeg savner fra Sovjet og det er arbejdslejre. For at være ærlig, så lider min retfærdighedssans indimellem en gevaldigt knæk – og det skyldes, at vi tager mere hensyn til bødlerne end til ofrene.
Jeg ville have det bedre, hvis jeg vidste at de knoklede sådan 12 timer i døgnet…”

Citat 3: “Det bør ikke være op til en domstol at afgøre, om vi skal tolerere at dybt kriminelle udlændinge indskrænker vores frihed, og spreder utryghed i Danmark eller ej. Det er et politisk anliggende. Domstolene har tydeligvis ikke den fornødne kompetence, til at afgøre sager om udvisning. Det fremgår tydeligt af sagen fra Herning.”

Det tredje citat illustrerer meget godt essensen i, at man ikke har forstået idéen med tredeling af magten. Eller hvis man har forstået den, så bevidst vælger at tilsidesætte den. Der er en meget vigtig forskel på at være lovgivende forsamling og dømmende magt. Det må aldrig blive et politisk anliggende at dømme folk. Så overskrides fundamentale borgerlige frihedsrettigheder. Og så kan vi ligeså godt sige “Velkommen til DDR”.

Uanset citaterne: Til alle de, som vil have politikere til at blande sig i den dømmende magt, har jeg kun én ting at sige: Det er fundamentalt afgørende for, at vi kan føle tryghed i forhold til retssystemet, at vi har en tredeling af magten – og at politikere og pøbelvældet ikke overskrider den grænse og begynder at blande sig i domsafsigelser.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: