Kunsten at galopere baglæns…


Nu har jeg jo i nogen tid efterhånden fulgt- og deltaget aktivt i debatten rundt omkring. Her skal ikke falde nogen dom over nogen – og jeg erkender endda selv at være forfaldet til brug af dele af denne adfærd i pressede situationer. Så her kommer nogle selvudviklede principper for kunsten at galopere baglæns.

Den personlige (selvretfærdige):

 • Efter at være taget i at lyve, bortforklare eller manipulere ses disciplinen baglæns galop ofte anvendt i et forsøg på at backtracke sig tilbage gennem historien for at slette eller manipulere med sine tidligere statements, så de passer til de nuværende. Stilen er let genkendelig på sin selvfornægtende karakter. Ridderen ses skuende fremad rystende vildt på hovedet, imens hesten galoperer baglæns. Alle forhindringer på vejen fornægtes, da man jo ikke kan se dem. Selv efter ridderen ligger i svinestien og roder rundt benægtes fortsat ivrigt.

Den beskyttende (selvpromoverende):

 • Efter at andre (muligvis folk, som man ser op til) er blevet taget i at lyve, bortforklare eller manipulere ses disciplinen baglæns galop ofte anvendt i et forsøg på at backtracke tilbage i historien for at vise, hvor klog man selv er – og hvor dumme andre mennesker er, når de ikke kan forstå, at verden kun kan forstås og opleves på én måde, samt at svinestien stinker af lort, fordi alle de andre svin skider, imens ridderen selv ikke bidrager med andet end duften af roser og lavendel. Stilen genkendes ved, at hesten galoperer baglæns, imens ridderen forsøger at kigge bagud over skulderen for at finde nogle, som man kan lægge skylden på; men eftersom rustningen forhindrer et bredere udsyn observeres retningen direkte mod svinestiens mest mudrede område ikke.

Den visionære (navlebeskuende):

 • Denne særlige form for baglæns galop viser sig ved, at ridderen sidder omvendt på hesten, som galoperer baglæns uden at flytte sig ud af stedet. Ridderen forsøger at fremskrive og spå om fremtiden ud fra oplysninger, som han tror uafhængige; men som viser sig at hidrøre fra hans egen og andres samtid. I stedet for at være visionær får denne disciplin den konsekvens, at ridderen bliver ligeså indbildsk og selvfed, som de svin, han forsøger at lægge afstand til.

Den gangbare (målsøgende):

 • Formen karakteriseres ved, at ridder og hest står stille – ridderen ved siden af hesten – og skuer fremad. Ridderen forestiller sig et mål for fremtiden og derefter, hvordan man kan ride baglæns i etaper tilbage fra målet og hen imod udgangspunktet i en bred vifte af mulige veje. Omtanke og kundskab lægges til grund for tilrettelæggelsen af det baglæns ridt, hvor mulige forhindringer tages med i overvejelserne således, at man kan reagere adækvat på uforudsete forhindringer. Da selve ridtet foregår parallelt med den baglæns galop, som ligger i en tankeproces, bliver første etape således også fremadrettet, selv om man i tankerne bevæger sig baglæns. Dette har som fordel, at de visuospatiale funktioner fungerer uafhængigt af tankeprocessen, og således bliver ridderen mindre tilbøjelig til forvirring og papegøjeplapren – ligesom ændringer i omgivelserne nøje kan indregnes inden påbegyndelsen af næste etape.

Da jeg ikke er god til at tegne, må I selv danne jeres egne indre billeder. God fornøjelse. 😉

Advertisements

3 Comments

 1. julemanden says:

  st modellen, der er røvhullet helt klart allerøverst selv når man plukker jordbær er det længere nede.

  Taktisk radikalt begavet selvpromoveret tilbagetog for jeg er den bedste jeg har altid ret og min tissemand bliver stiv når jeg med vanlig arrogance revser rundt med mine modstandere.

  – Jens

 2. hótigris says:

  Hej HC, har du fået en ny personlighed føjet til galleriet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: