Husker du Benjamin?


Nu – dræbt af politiet: http://ekstrabladet.dk/112/article1052766.ece

I den forbindelse er det uhyggeligt at tænke på, at den brede befolkning bakker op om politivold – eksempelvis i forbindelse med urolighederne på Nørrebro. Og det værste er, at de tre betjente aldrig blev dømt. Det er fuldstændig latterligt i en klokkeklar sag. Efter min mening skulle de have været dømt for grov vold med den efterfølgende skærpende omstændighed – døden til følge.

http://www.bredalsparken.dk/~drabssageridanmark/html/drab_begaet_af_politifolk.html

En anden uhyggelig kendsgerning er, at politiet trods de dengang gentagne løfter om bod og bedring aldrig er stoppet med at bruge benlås under arrestationer.

http://politiken.dk/indland/article563660.ece

http://politiken.dk/indland/article564003.ece

“Husker du Benjamin?” En sætning uddødeliggjort af betjente, der siden 1992 har brugt udsagnet for at gøre arrestanter klart, hvilken magt de havde. En sætning brugt til at understrege hvor hjælpeløs man er i politiets varetægt. En sætning brugt til at gøre det klart, at man som politibetjent, slipper fra stort set hvad som helst!

Advertisements

5 Comments

 1. E.J says:

  Dine orde er så sande at man kun kan føle en utrolig stor magtesløshed. Der er ikke nok mennesker til at minde om og informere om sådanne grusomheder.
  Der er alt for mange ignorante og naive mennesker i verden.

 2. P. B. V. says:

  Ja eller os er det forfatteren der er ignorant, hvordan kan du projicere en enkelt hændelse, som skete for næsten 20 år siden, over på det samlede danske politikorps. Du skriver flot, men det er lutter tomme ord i mine ører. Vågn op og lev i den virkelige verden. Og stop dog så med at tude over den fremgangsmåde politiet brugte på nørrebro, demonstranter og brugere af huset smadrede hele vejen og opfordrede til vold m.m.

 3. hótigris says:

  At en gruppe opfordrer til og bruger vold retfærdiggør ikke at polititet bruger den slags metoder, som beskrevet, enig?

 4. Katrine says:

  En hændelse er ikke nok til at slutte en afgørelse over hele politiets fremfærd. Der er ingen der ved sine fulde fem vil sige at det ikke var meget tragisk at betjentene var så hårde mod Benjamin, hvilket førte til at hele hans og hans families liv blev ødelagt. Det skulle ikke være sket. Men mht. til ungdomshuset så smadrede de hele gaden og ikke bare den aften, men også lang tid efter har folk der bor på Nørrebro stadig ikke ved hvornår der næste gang sker noget. Derudover skal det siges at jeg til stadighed bliver gal over folk kritiske holdning til politiet. De er her altså for at opretholde den ro og orden her skal være og hvis man opfører sig ordentligt, så er der ikke noget problem.
  Jeg er i hvert fald glad for at psykopater og voldsmænd holdes væk fra gaden, samtidig med at der bliver sat en stopper for uretfærdigheder så som Christianias frie handel af stoffer, samt de ikke betaler skat, men stadig lever godt af det vi andre betaler til.

 5. hótigris says:

  Hej Katrine 🙂 – Jeg ved ikke, om du så den udsendelse på DR2 den anden aften, som omhandlede ungdomshuset. Men her var der en enkelt scene, som virkelig faldt mig for brystet. En hel flok politifolk gav sig til at tæske løs på en flok siddende demonstranter. Jeg har ingen steder generaliseret min holdning til nogle voldspsykopater inden for politikorpset ud på, at alle politifolk så automatisk er voldspsykopater; men der er absolut nogle ikke særlig kønne eksemplarer iblandt korpset. Disse burde ikke have lov til at vanære korpset ved at befinde sig ude blandt mennesker som håndhævere af min og din retssikkerhed.

  Og på samme måde mener jeg naturligvis også, at de voldspsykopater, som befinder sig på den anden side af hegnet – nemlig nogle af de unge (bemærk at jeg heller ikke her generaliserer) – ligeledes burde fjernes fra gaden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: